Kategorier
info

Helags Fjällstation

Helags Fjällstation ligger i väglöst land vid foten av Helagsmassivet. Här bor du bra, njuter av god mat och en varm bastu men en av fjällvärldens bästa utsikter.

STF Svenska Turistföreningen

Helags Fjällstation drivs av Svenska Turistföreningen. Föreningen äger de flesta öppna fjällstationerna runt omkring i fjällvärlden, exempelvsi Blåhammaren, Sylarna och Storulvån som tillsammans skapar den så uppskattade Jämtlandstriangeln.

Boende

På Helags Fjällstation erbjuds olika typer av boende. Sovsalar med många bäddar i samma rum, fyrbäddsrum och även några enskilda dubbelrum. Det äldsta huset på gården har faktiskt ingen el vilket skapar en alldeles unik upplevelse men det passar kanske inte alla. Se till att boka boende innan din ankomst, det är inte garanterat att man får plats, även om de oftast försöker att vara behjälpliga, särskilt om vädret är tufft. Man kan exemplevis hamna i bastun eller något förråd om de är välvilliga och släpper in.

Läs mer om vandring till helags.

Mat på Helags Fjällstation

Maten här håller hög klass och vi lovar att du både blir mätt och belåten. restaurangen serverar frukost och middag till alla gäster som bokat, man behöver inte bo på fjällstationen för att äta men förbokning är mer eller mindre ett krav då maten måste planeras noga och flygas in. Både frukost och middag serveras som buffé så du tar så mycket du orkar. Från frukosten har du dessutom möjlighet att köpa till lunchpåse, då tar du och brer ett par extra smörgåsar och får med dig pulver till nyponsoppa, varmt vatten mm. Ett smidigt alternativt för att slippa ta fram spritköket under dagen. Ta med egen termos!

Övriga faciliteter

I fjällstationens huvudbyggnad hittar man reception, bar och matsal. Här kan ni slå er ner för en öl och lite sällskapsspel efter en lång dag på fjället. Det är också i denna byggnad som måltider serveras och du hittar en liten butik med det allra nödvändigaste samt lite souvenirer.

I ett annat hus finns anläggningens bastu, relax och omklädningsrum. Att slå sig ner i bastun och blicka ut över fjällmassivet och prata om dagens strapatser är nästan det bästa med hela besöket:)

Läs mer om Helags Fjällstation.